Elävä kieli

MUOTI JA PERINTEET KOHTAAVAT

Tänä vuonna Logrus järjestää jo viidettä kertaa ”Elävän kielen” (tuottaja Olga Svanberg), musiikki- ja runotapahtuman eri kielillä maailmanrauhan puolesta.

Idea syntyi suomalais-ukrainalais-venäläisessä tapahtumassa toukokuussa 2014. Saman vuoden syksyllä pidettiin ensimmäinen ”Elävä kieli”.

Sattumalta se osui 11. marraskuulle – ensimmäisen maailmasodan päättymispäivälle. Siksi kansallistanssien, laulujen ja runojen humanitaarinen luonne vetosi niin täydellisesti rauhan puolesta.

”Elävä kieli” puhutteli monia, ja siitä tuli eräänlainen brändi. Neljän vuoden aikana tapahtumaan on osallistunut noin 30 eri kansallisuutta. Lavalta on kuultu melkein saman verran kieliä.

Tänä vuonna tapahtuman ohjelmassa on vahvasti mukana muoti ja kauneus projektin ”Oman elämänsä suunnittelija” tuomina. Kevätkauden kauneustapahtuma oli järjestetty Gloriassa 6.5.2018. Logrusta on aina kiehtonut taide. Mitä se on? Taide on ihmisen kyky luoda uusi ainutlaatuinen kokonaisuus olemassa olevista todellisista materiaaleista. Päädyimme yhdistämään tänä vuonna ”Elävän kielen” sekä muodin, kauneuden ja perinteet. Näin voi näyttää suullisen puheen lisäksi kehon kieltä ja vaatetusta, joista kuoriutuu sielun kieli.

Tämän vuoden ”Elävässä kielessä” yleisöä odottavat niin eri kansojen laulut, runot ja tanssit kuin myös perinteisistä kansallispuvuista inspiraationsa saanut muoti Ukrainasta Balin saarelle asti sekä etno- ja boho-tyyliset design-vaatteet. Lisäksi mukana on mallistoihin sopivat kampaukset, pukuja Kansallinen suunnittelija -kilpailusta sekä paljon kaikkea muuta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ovet suljetaan heti kun tapahtuma on alkanut.

Tervetuloa 23.11.2018 klo 17.00 uuteen kulttuurikeskus Caisaan: Leipätehdäs, Kaikukatu 4.
Jos sinulla on olemassa kansallispuku, voit laittaa sen päälle. Tapahtumassa voi myös hankkia muotinäytöksessä esitettyjä asuja.

OHJELMA

117 : 1
Share this...