Kolmiulotteinen integrointi

Vuoden 2016 alussa Logrus käynnisti Kolmiulotteinen integrointi -projektin, joka edistää nuorten ja nuorten aikuisten turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien integrointia suomalaiseen yhteiskuntaan. Toiminnassamme yhdistämme uuden ohjelmiston kehittämistä ja testaamista, kielen opettamista ja erilaisten vapaa-ajan aktiviteettien järjestämistä, mikä mahdollistaa mm. eri kansojen yhteistyötä ja lisää kiinnostusta suomen kielen ja yhteiskuntatapojen oppimiseen.

Tavoitteenamme on luoda suhteet kolmen osallistujaryhmän välissä: kanta-asukkaat, pitkään Suomessa asuvat maahanmuuttajat ja vasta Suomeen tulleet turvapaikanhakijat. Tämä kolmiulotteinen integrointi tapahtuu mm. uuden ASR-sovelluksen kehittämisen ja testauksen kautta. Tällä hetkellä Suomessa ei riitä suomen kielen opettajia kaikille turvapaikanhakijoille, siksi haluaisimme käyttää tätä automatisoitua järjestelmää kielen opetuksessa. Jatkossa tämä voisi auttaa paljon enemmän ihmisiä opiskelemaan kieliä.

Haluamme myös lisätä nuorten maahanmuuttajien ja korkeakoulutettujen pitkäaikaistyöttömien aktiivisuutta. Vähennämme ennakkoluuloja eri kulttuureista sekä suomalaisten että maahanmuuttajien silmissä.

224 : 1
Share this...