Muotinäytös 2017

after_show_modniy_pokaz2017_018

Helsingissä 16.12.2017 KOKO-teatterissa jo kolmatta kertaa pidettiin muotinäytöksen, jonka järjestäjänä on Kansainvälinen nuorisoaloitteiden tukiyhdistys LOGRUS.

Kaksi edellistä muotinäytöstä – pidettiin keväällä Helsingissa, Balderin salissa, ja ne olivat suuri menestys.

Tänä vuonna Suomi juhli itsenäisyyden satavuotisjuhlaa, joten muotinäytös alkaa juuri suomalaisen muotisuunnittelijan mallistosta. Haluamme kiinnittää huomionne myös siihen, että järjestäjät, juontajat ja artistit ovat tänään kuuluisan suomalaisen muotisuunnittelijan Olli Turusen malliston vaatteissa.

Olli Turunen sijoittui kolmanneksi kansainvälisessä kilpailussa ”TYYLI. MUOTI. LAATU”, joka pidettiin Pietarissa joulukuun alussa. VEJITS on unelma maailmasta, jossa jokainen vaatekappale on ainutlaatuinen ja koristaa vaatekaappia. Vaatteita ovat luoneet taitavat ammattilaiset niin suurella rakkaudella, että vaatteen kantajat voivat upeasti niissä malleissa.. Tämän malliston vaatteilla ei ole kovinkaan paljon yhteistä tavallisen muodin kanssa. Ne ovat ainutlaatuiset ja pysyvät ajankohtaisena moniakin vuosia. Kaikki painokuviot ovat itse suunniteltuja, ja inspiraatio niihin on saatu maailman kauneudesta ja luonnosta: Aasian kukkia, saamelaissammalta, aamunkoiton ja villin meren värejä tai sitten spraymaalilla tehtyjä graffiteja Helsingin roskapöntöissä. Nämä painokuviot on tehnyt digitaalisessa muodossa italialainen tekstiilitalo.

Muotinäytös alkaa Olli Turusen mallistosta!


2) MAGNOLICA Latviasta

Merkin suunnittelijat heittäytyvät rohkeasti muotimaailmaan ja seurauksena syntyy rohkeita, räikeitä ja uniikkeja vaatteita, joita on vaikea jäljentää. Tärkein kiintopiste on keski-ikäinen nainen, joka aina haluaa näyttää upealta. ”Magnolican” vaatteissa nainen näyttää viehättävältä tilanteessa kuin tilanteessa. Vaatteiden valmistuksessa käytetään italialaisia, Saksalaisia ja Liettualaisia materiaalia ja tuotanto sijaitse yksinomaisesti Latviassa.


3) Seuraavaksi esittelyssä on Alfa MODA Suomi – naistenvaateliike ja ompelimo saman katon alla. Kahden ystävättären Nadjan ja Tatjanan idea syntyi rakkaudesta muotiin ja laadukkaisiin vaatteisiin. Polttopisteenä on upea ja korkealaatuinen villatakkimallisto. Takit ovat valmistettu käyttäen parasta italialaista alpakka-, kašmir-, mohair- tai angorakangasta. Asiakas voi halutessaan tilata unelmatakkinsa mittatilauksena ja itse valita malli, väri ja villakangastyyppi.


4) Muotisuunnittelija Anna Subbotina, Venäjä (Pietari), ja hänen mallistonsa Fabula.

Anna Subbotina on pietarilainen muotisuunnittelija, joka perusti muotitalon Modisteria vuonna 2013. Annan mallistoissa voi aina jäljittää ainutlaatuisen ja tunnistettavan tyylin: omaperäisiä kangas- ja pintayhdistelmiä, täydellisesti istuvien mallien ainutlaatuinen leikkaus. Suunnittelija käyttää vain luonnonkuituja, joita hän valitsee itse ranskalaisilta ja italialaisilta toimittajilta. ”Fabula on tekstiilin ilmentymä”, näin toteaa muotisuunnittelija. Juoni on tyylin ilmentymä. Muoti ilmaisee toista maailmankatsomusta, jossa tyyli on tapa ilmaista itseään. Fabula on tarina omasta itsestään maailmalle, vaatteiden keinoin.


5) Muotisuunnittelija Olga Zhukovan (Viro) ja hänen mallistonsa ŽUK.

Keskipiste tässä mallistossa on neopreeni ja päällikeompelu. Kuvioissa esiintyy erilaisia eläimiä, kuten susi, kettu, kissa, koira, papukaija, pesukarhu, panda ja lemuri. Jokaisessa mallistossa on oma eläinsarja. Neopreeni on hyvälaatuista materiaalia, jossa on hengittävä vuori. Kun on kylmä, se lämmittää, ja kun on kuuma, se viilentää. Lisäksi se pitää muodon hyvin ja se on kestävä. Maailmalla on pitkään ollut trendi käyttää samanlaisia vaatteita puolisonsa (esimerkiksi couple t-shirts), tai lapsensa kanssa. Tällaista on myös tässä mallistossa.


6) Seuraavaksi Natalia Lanskajan ja brändin Van Pre malliston. Natalia on muotisuunnittelija Tallinnasta.

VANPRE on korkealaatuisia naistenvaatteita, joissa yhdistyvät uusimmat muotisuuntaukset ja klassinen muotinäkemys.

VANPRE:n vaatteet jäävät pitkäksi aikaa omistajiensa vaatekaappiin ja auttavat sekä luomaan perusvaatekaapin että herättämään muiden huomion.

Kauniita arkivaatteita, cocktail-mekkoja ja ilta-muotia – kaikkia näitä pääsee nyt näkemään meidän muotilavallamme!


7) Suunnittelija Irina Rogušinan (Suomi) juhlapukumallistoa ja hääpukumallistoa nimeltään Kukkaisvalssi.

Irinan hääpukumallisto osallistui tänä vuonna kilpailuun häämessuilla LOVE ME DO, Helsingissä ja Irina sai tittelin ”Suomalainen hääpukusuunnittelija 2017″.

Kaikki vaatteet ja asusteet Irina tekee itse omin käsin omassa viihtyisän kodikkaassaan Ateljeessa.

Mallit valmistetaan korkealaatuisista eurooppalaisista tekstiileistä perinteistä räätälöinnin tekniikkaa noudattaen. Päivittäisessä työssään Irina tekee vaatteita mittatilaustyönä. Käytössä on yksilöllinen lähestymistapa jokaisen asiakkaan suhteen ja samalla otetaan huomioon kaikki asiakkaan henkilökohtaiset tarpeet ja toiveet.


Kiitoksia kaikille!

Nähdään seuraavissa muotinäytöksissä!

modniy_pokaz_fashion_show_2017__169

214 : 1
Share this...