Joulunaamiaiset

Juhlatilaisuus järjestetään 18.12.2015 Stoa-kulttuuritalossa (musiikkisali). Juhlaohjelmassa on klassisia paritansseja, romansseja pianon säestyksellä ja teatteriesityksiä. Vieraille tarjotaan pikkuherkkuja ja juomia kahvilassa. Väliajalla vieraat pääsevät maistamaan herkullista kolmekerroksista kakua.

Koko syksyn aikana järjestetään työpajoja useilla aloilla:

Ilmoitautuminen tässä

Työpajat ja koulutukset alkavat 14. elokuuta.

Lisätietoa saadaan Logruksen Facebook ja Vkontakte-sivuilta.

Kertamaksu työpajoista – 20 €
Alle 29 vv. nuorille – 10 €

Juhlatilaisuden ohjaaja Anton Kargaltsev

AntonTapahtuman päätavoitteena on yhdistää joulutanssiaisten, naamiaisten ja teatterinäytelmän elementtejä samassa juhlassa. Tapahtumamuoto muistuttaa live-esitystä, jossa tanssi-, teatteri- ja lauluesitykset tulevat vuorotellen. Esitysten välissä on taukoja.

Tapahtuman kaksi juontajaa pitävät alku- ja loppupuheet, kuuluttavat konsertin numeroita ja järjestävät kilpailuja. Jotkut tapahtuman osat ovat improvisoituja. Juhlatapahtuman aikana osallistujat esittävät muutaman tanssin, esimerkiksi parivaihtotansseihin kutsutaan osallistumaan kaikkia vieraita.

Illan päätteeksi vieraat valitsevat äänestämällä parhaan naisen sekä miehen naamion sekä juhlan kuninkaan ja kuningattaren. Illan päätteeksi kaikille tarjotaan kerroskakkua ja teetä.

Jos sinulla on ideoita ja ehdotuksia, lähetä niitä meille sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

TYÖPAJAT

Vanhojentanssit ja muut paritanssit

Työpajan vetäjä
AllaAlla Strandvall harrastaa kilpatanssimista ja argentiinalaista tangoa yli 12 vuotta. Vuosina 2007-2009 hän osallistui kilpailuihin. Alla on opettajan avustaja OVERSWAY-tanssiklubissa. Lisätietoja opetuksesta voi saada OVERSWAY-tanssiklubista.

Meidän projektimme tavoitteena on herättää kiinnostusta liittymään Naamiais- joulutanssiaisten maagiseen joulutunnelmaan, jossa on kynttilät ja klassinen musiikki. Haluamme innostaa sinua esivalmisteluun ja osallistumiseen…

Etko koskaan tanssinut? Kokeilepa! Se ei ole niin vaikea kuin voi kuvitella. Autamme sinua oppimaan valssin ensimmäiset askeleet tai muistutamme unohdettuja oppitunteja.

Mestariopetusta pidetään joka toinen maanantai Kontulan nuorisotalossa kansainvälisen luokan tanssija ja valmentaja Valeri Tarasovin opastuksella. Tanssituntien vetäjänä on Alla Strandvall, mestariopetusta pääsee myös toistamaan perjantaisin klo 17-20 Hapissa.

Puh. 040 960 8555, Alla

Joka toinen maanantai klo 17.30-19.00
Kontulan Nuorisotalo, osoite Ostostie 4. Tunnit: 14.9, 28.9, 12.10, 26.10, 19.11, 23.11, 7.12
Sunnuntaisin klo 18.00-19.30
20.9. alkaen Kontulan Nuorisotalo, Ostostie 4
Perjantaisin klo 17.00-18.30
Nuorten Toimintakeskus Happi, Sörnäisten rantatie 31
Huomio! Tunnit vain ilmoitettuina päivinä: 4.9, 25.9, 2.10, 6.11, 20.11, 4.12, 11.12

Lisää Infoa

Käsityökerho: juhlapuvut, naamiot ja muut asusteet naamiaisiin

Työpajan vetäjä
IlonaIlona Vlasenko on syntynyt Petroskoissa, Karjalan tasavallassa Venäjällä. 1990-luvun alussa hän teki kuvituksia suomenkielisen Carelia-kulttuurilehden lastenpalstoille. Vuonna 2001 hän valmistui Petroskoin Sosiaali-pedagogisesta ammattiopistosta.

Vuodesta 2007 Ilona on innostunut luomaan taiteilijanukkeja. Ilona Vlasenko osallistui näyttelyihin Suomessa, Venäjällä, Portugalissa ja Liettuassa.

Kesäkuussa 2008 Ilona järjesti venäläisten nukketaiteilijoiden näyttelyn Helsingissä. Inkeri-keskuksessa pidetyssä näyttelyssä oli esillä taiteilijan kahdeksantoista teosta. Lisätiedot Ilonasta löytyy hänen blogistaan: http://vilonessa-dolls.blogspot.fi/

Perjantaisin klo 17.00-20.00
21.08 alkaen Nuorten Toimintakeskus Happi, Sörnäisten rantatie 31, Värkkäämö

Lisää Infoa

Konditoria-työpajat

Työpajan vetäjä
MariaMaria Ilina on syntynyt Pietarissa ja koulun jälkeen muutti Suomeen. Hän on valmistanut juhlakakkuja ja pipareita lapsuudesta asti, kolme vuotta sitten Maria lähti opiskelemaan konditoria-alaa ja valmistui tänä keväänä.

Ohjelmassa:

  • 30.08 Kakkupohjat. Kakkupohjan raaka-aineet, vaahdottaminen ja paisto.
  • 13.09 Täytteet. Kakkupohjan kostutus ja kakun täyttäminen.
  • 27.09 Sokerimassa ja marsipaani. Kakun tasoitteleminen kreemillä, kuorrutemassan kaulinta, kakun päällystäminen kuorrutemassalla.
  • 11.10 Kakun kuristelu. Koristeet (naamiot) kuorrutemassasta.
  • 25.10 Keksit. Keksien valmistus ja paisto (muromassa), kuorrutus pikeerilla (koristeluaine).
  • 08.11 Kuppikakut ja muffinsit. Valmistus ja paisto, kuorrutus kreemillä ja kuorrutemassalla.
  • 22.11 ja 06.12 Kolmekerroksisen kakun valmistelu joulunaamiaisiin

Sunnuntaisin parittomilla viikoilla klo 15.00-18.00
Nuorten Toimintakeskus Happi, Sörnäisten rantatie 31

Lisää Infoa

Video-studio

<strong>Evgeny Kamardin</strong>, freelancer-videotuottaja
zhenyaOlen tehnyt muutaman lyhytelokuvan. Viimeinen saavutukseni on minun ja Logruksen tekemä elokuva ”Helsinki se olen minä”. Se tuli toiselle sijalle lyhytelokuva-sarjassa kansainvälisellä Kolorit-elokuvafestivaalilla Prahassa.

Olen syntynyt Krasnojarskissa, Venäjällä, jossa vietin 22 vuotta. Kävin aika usein lyhytelokuvafestivaaleilla ja siinä syntyi ajatus kokea festivaaleja toisella tavalla, ei katsojana vaan osallistujana, sekä tehdä sitä jossain kotikaupungin ulkopuolella.

Sen jälkeen asuin muutaman vuoden Jyväskylässä, puolivuotta Karlskronassa ja pari viikkoa Riiassa ja Gdanskissa. Sinä aikana valmistuin journalistiksi yliopistosta, sain maisterin digitaalisen kulttuurituotannon tutkinnon Suomessa ja vahvistin samalla videokuvauksen ja editoinnin taitojani.

Kurssin tavoitteena on valmistaa videopätkiä, jotka esitetään joulunaamiaisten tauoilla. Videon aiheet voivat olla naamiaisvalmistelut tai erilaiset opasvideot (esim. kondiittoria, käsityö, tanssi).

Tiistaisin klo 19.00-21.00
Hietalahti, Hietaniemenkatu 9 B
Perjantaisin klo 19.00-21.00
Nuorten Toimintakeskus Happi, Sörnäisten rantatie 31

Lisää Infoa

Suomenkieliset tekstitykset saa päälle videon valikosta.

TÄYSVERSIO

363 : 1
Share this...