OUT-elokuva

OUT -kaikista tilanteista on tie ulos! Ei ennakkoasenteita, ei rajoja, ei propagandaa!

Seitsemässä maassa seitsemän ohjaajaa tekee lyhytelokuvan maahanmuuttajien arjesta.

Elokuvan idea

Maailmassa on noin 162 miljoonaa venäjää äidinkielenään puhuvaa ja noin 110 miljoonaa muuten venäjää osaavaa. Asumme ympäri maailmaa, usein täysin paikalliseen kulttuuriin sopeutuneena. Meitä on erivärisiä ja -mallisia ja meillä jokaisella on omat mielipiteemme. Emme halua, että meidät määritellään uutisotsikoihin ja historiankirjoihin juurtuneiden ennakkoasenteiden mukaan, vaan haluamme tulla tunnetuksi globaalina, monimuotoisena yhteisönä modernissa maailmassa.

OUT esittelee seitsemän realistista henkilökuvaa. Tarinat liittyvät tavalla tai toisella venäjänkieleen. Seitsemässä maassa kuvattava elokuva esittelee vuorovaikutusta venäjänkielisten ja kantaväestön välillä. Haluamme näyttää, että kaikki me jaamme samat ilot, surut, voitot ja tappiot yhteisellä planeetallamme.

Työryhmä

Seitsemän nuorta venäjänkielistä ohjaajaa seitsemästä eri maasta haluavat kipeästi muutosta. Tukena on seitsemän yhdistystä eri EU-maista. Yhdistykset toimivat paikallisissa venäjänkielisissä yhteisöissä, niiden tavoitteenaan on kehittää monikulttuurista ymmärrystä taide- ja kulttuuriprojektien avulla. Tällä elokuvalla haluamme kertoa asiastamme suurelle kansainväliselle yleisölle.

Missä ja milloin elokuva julkaistaan?

Kuvaukset alkavat joukkorahoituskampanjan päätyttyä. Elokuvan ensi-ilta on Maslenitsa-festivalilla Lontoossa maaliskuussa 2015, minkä jälkeen elokuva lähtee matkaan noin sadalle festivaalille. Veloituksettomaan internet-levitykseen elokuva tulee vuoden 2016 aikana. Ennen julkista jakelua joukkorahoituskampanjaan osallistuneet tukijat saavat ennakkokatseluoikeudet nettijulkaisuun, lisää tietoa täällä.

Ketkä ovat projektin takana?

Out-elokuva sai alkunsa Culture and Media Production as a Tool for Integration -projektissa, joka on kaksi vuotta kestävä kumppanuusohjelma EU:n Elinikäisen oppimisen ohjelmassa / Gruntvigissä. Projekti auttaa eri maissa asuvia luovia venäjänkielisiä tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan tietotaitoaan musiikin ja elokuvan saralla.

Projekti käynnistettiin vuonna 2013 Prahassa KOLORIfest -festivaalilla, joka keskittyy venäjänkielisten kulttuuriin. Toinen projektin kokous oli Thessalonikissa, Kreikassa 2014. Viimeinen tapaaminen järjestetään Maslenitsa-festivalilla Lontoossa vuonna 2015 ja siihen kuuluu OUT -elokuvan ensi-ilta.

Lisätietoa sivulta: www.cmpip.org

Yhteistyökumppanit

  • Czech Republic / Prague – PRAGmatiki o.s. |
  • Greece / Thessaloniki – Youth Support Centre «EGEO»
  • United Kingdom / London – Internatinal Publishing Group LTD
  • Finland / Helsinki – Logrus Ry – International Society for youth initiatives
  • France / Paris – Union des russophones de France
  • Slovakia / Banská Bystrica – Občianske združenie ROSSIJA
  • Lithuania / Vilnus – Asociacija ”Jaunimo iniciatyvinė grupė”

Lisätietoa:

https://www.facebook.com/parcelforout

http://film.cmpip.org/en/#home

http://www.maslenitsa.co.uk/ 

276 : 1
Share this...