Perhepäivä

Kansainvälisen teatteripäivän (27.3.) ja kansainvälisen perhepäivän (14.5.) välisenä aikana pidettiin Helsingissä koko perheen kansainvälinen teatteripäivä, joka yhdisti kaksi juhlapäivää. Koko perheen teatteripäivä keräsi paljon yleisöä 10.4.2016 Sampon nukketeatterin tiloihin (Erottajankatu 7) klo 12–18.

Ohjelmassa oli aikuisten ja lasten teatteri- ja musiikkiyhtyeiden sekä laulajien esityksiä suomeksi, venäjäksi ja ukrainaksi.

Teatterin aulassa oli kahvila, jossa sai tutustua ukrainalaisiin kansallisruokiin ja maistaa ilmaiseksi maitohorsmateetä.

 

Tapahtuman järjestäjät:

Kansainvälinen nuorisoaloitteiden tukiyhdistys Logrus

MOVA ukrainan kielen tukiyhdistys ry

 

Tapahtuman osallistujat:

  • Sampon nukketeatteri (Helsinki)
  • Suomalais-venäläinen lastenkulttuurikeskus Superkids (Espoo)
  • Suomen venäjänkielisten kirjailijoiden yhdistys ja Ukrainalaisten yhdistys Suomessa

 

Vapaa pääsy.

 

Tapahtuman ohjelmaan kuului myös Logruksen 10-vuotissyntymäpäivän kunniaksi kuvattu lyhytelokuva Logrus.Luonnonvoima (ohjaaja Jevgeni Kamardin) ja Logruksen teatteriryhmän suomenkielinen näytelmä Tyttö ja varis (ohjaaja Akvile Ruzgyte, rooleissa Nadja Manner ja Sofia Telajoki), joka perustuu venäläisen nykyklassikon Lev Ustinovin teokseen. Näytelmän suomensi Logruksen toimintaan osallistuva nuori kääntäjä Ilona Repponen.

Perheen pienimmillekin riitti nähtävää: oli mm. Marina Korolevan itse tehtyjen nukkien näyttely sekä Sampon nukketeatterin esitys Harakka huttua keittää.

225 : 1
Share this...