TV-ohjelma ”Kuka olet?”

Ihmistä arvostellaan usein sen perusteella, mitä hän tekee. Jos kysytään ihmiseltä, kuka hän on, saadaan usein vastaukseksi ammatin nimike. ”Olen rakentaja”. Syntyy heti mielikuva vähän koulutetusta jätkästä työvaatteissa. ”Olen liikemies”. Herää väistämättä kunnioitus, vaikka yrittäjyyden takana olisikin muiden pihalla olevien syyslehtien siivoaminen. ”Olen työtön”. Nyt ei ole helppoa olla tuntematta sääliä tai jopa halveksuntaa. Mutta mitä oikeastaan tarkoittaa jonakuna oleminen? Mistä riippuu minä-kuva?

”Kuka sinä olet?” on ohjelma, joka auttaa ymmärtämään ympärillä olevia ihmisiä ja pääsemään eroon stereotyypeistä. Pituus: 20 minuuttia. Laji: yhteiskunnallinen ohjelma.

Sarjan suunnitelma

  • Päähenkilöt vastaavat kysymykseen, ketkä he ovat. Samalla he väistämättä liittävät itsensä tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään (venäläinen, toimistotyöntekijä, moottoripyöräilijä jne.).
  • Nimeämme päähenkilöiden sanomia ryhmiä ja kysymme satunnaisilta ihmisiltä kaduilla, mitä heille tulee mieleen niistä. Tällä tavalla saamme kerättyä stereotyyppejä.
  • Kuvaamme kohtauksia päähenkilöiden arjesta. On toivottavaa, että kohtaukset liittyisivät stereotyyppeihin, joita kaduilla haastateltavat ovat maininneet.
  • Studiossa nauhoittaminen. Päähenkilöt vastaavat muutamaan kysymykseen elämästään: mitä he arvostavat, inhoavat, pitävät tärkeänä jne.
  • Päähenkilöille näytetään pätkiä katukyselyistä, kuvaamme heidän reaktioitaan. Kysymme päähenkilöiltä, mitä mieltä he ovat stereotyyppien paikkansapitävyydestä.
  • Keskustelemme kutsuvieraiden kanssa stereotypioista ja päähenkilöiden nimeämien yhteiskunnallisten ryhmien asemista.

31.12.2013 klo 16:15 AlfaTV-kanavalle on tullut Kuka olet? -ohjelman pilottijakso. Aiheena oli Joulu ja Joulupukki. Ohjelman idean keksijänä ja ohjaajana on Evgeny Kamardin, tuotanto – Logrus ja AlfaTV. Ohjelma on suomenkielinen venäjänkielisellä tekstauksella.

KATSO ”KUKA OLET?” OHJELMA

336 : 1
Share this...