Videoryhmä

Ma Ti Ke To Pe La Su
19.00-21.00 19.00-21.00
Hietaniemenkatu 9 B  Happi, Sörnäisten rantatie 31

Videostudion vetäjä Evgeny Kamardin

alfred-hitchcock-profile”Elokuva on elämä, josta on leikattu tylsät kohdat pois”

Alfred Hitchcock

Maestro Hitchcockille valitettavasti ei ollut tuttu studiomme, mutta hänen sanansa kuvaavat täydellisesti meidän tehtäväämme: opimme puhumaan elämästä elokuvan kielellä, leikkamalla kaikki tylsät kohdat pois ja jättämällä vain kirkkaimmat.

Elokuva-maailmaan on mahdotonta päästää nopeasti sisään – Hitchcock myös aloitti sähköasentajana elokuvastudiossa, jatkoi tekstityksien suunnittelijana ja vain muutaman vuoden jälkeen alkoi kirjoittamaan käsikirjoituksia ja tehdä ohjelmia johtajana. Meidän kerhomme on tarkoitettu niille, jotka näkevät itsensä tulevaisuudessa tekemässä elokuvia tai videoita, mutta eivät tiedä mistä aloittaa. Täällä opiskellaan elokuva- ja videotuotannon perusteita: käsikirjoittamista ja kameratyöskentelyä, editointia, menetelmiä valaisemiseen sekä kaikkea, mistä voi olla hyötyä tulevaisuudessa riippumattomille elokuvantekijöille tai mainosvideotuotannon asiantuntijoille tai johtajille. Autamme sinua löytämään oman roolisi tällä alalla. Mikäli haluat tehdä lyhytelokuvia, mutta et tiedä miten – me autamme. Quentin Tarantino alkoi tehdä elokuvia katsomalla kaikkia mahdollisia elokuvia elokuvavuokraamossa, jossa hän työskenteli. Ehkä nyt on aika kokeilla itse?  
ZhenyEvgeny Kamardin freelancer-videontekijä Olen tehnyt muutaman lyhytelokuvan. Viimeinen saavutukseni on minun ja Logruksen tekemä elokuva ”Helsinki se olen minä”. Se tuli toiselle sijalle lyhytelokuva-sarjassa kansainvälisellä Kolorit-elokuvafestivaalilla Prahassa. Olen syntynyt Krasnojarskissa, Venäjällä, missä vietin 22 vuotta. Kävin varsin usein lyhytelokuvafestivaaleilla ja siinä syntyi ajatus kokea festivaaleja toisin, ei katsojana, vaan osallistujana, sekä tehdä sitä jossain kotikaupungin ulkopuolella. Sen jälkeen asuin muutaman vuoden Jyväskylässä, puolivuotta Ruotsin Karlskronassa ja pari viikkoa Riiassa ja Gdanskissa. Silloin valmistuin journalistiksi yliopistosta, sain digitaalisen kulttuurituotannon maisterin tutkinnon Suomessa ja paransin samalla videokuvan ja editoinnin taitojani.
LOGRUSin kanava Videoryhmän tuotos:
 
288 : 1
Share this...